Jak bezpečně smazat nebo deaktivovat svůj účet Apple

Pokud plánujete opustit ekosystém Apple, možná budete chtít svůj účet Apple smazat. Naštěstí vám to Apple umožňuje. Pokud nechcete ztratit přístup k celému účtu, můžete jej také dočasně deaktivovat. V tomto článku vám ukážeme, jak na obojí! Podívejte se na tipy, jak chránit zařízení Apple před bombardováním resetováním hesla pomocí dvoufaktorového ověřování.

Jak smazat svůj účet Apple

Než půjdeme dále, je důležité vědět, že trvalé smazání účtu Apple znamená ztrátu přístupu ke všem datům uloženým na iCloudu, včetně kontaktů, fotek a souborů. Ztratíte také přístup ke službám Apple, jako jsou Zprávy, FaceTime, Find My, Apple Music, a ke všem nákupům, které jste prostřednictvím těchto služeb provedli.

Ujistěte se tedy, že si stahujete fotografie z iCloudu a vytváříte kopie dalších důležitých dat. Až budete postupovat podle kroků v našem průvodci opuštěním iCloudu a ekosystému Apple, postupujte podle následujících kroků a trvale smažte svůj účet Apple:

  1. Přejděte na web společnosti Apple Data & Privacy a přihlaste se pomocí informací o svém účtu. Povolením dvoufaktorové autentizace (2FA) můžete odeslat ověřovací kód na vaše další zařízení Apple.
  2. Nyní budete přesměrováni na stránku Správa vašich informací. Přejděte dolů a klepněte Žádost o smazání účtu V části Smazat účet.
  3. Rozbalte rozevírací seznam s názvem Uveďte prosím důvod. Poté klikněte na tlačítko „Pokračovat“.
  4. Na další obrazovce si přečtěte důležité věci, které potřebujete vědět, než smažete a stisknete tlačítko následovat. Zkontrolujte také podmínky pro smazání, zaškrtněte políčko a znovu stiskněte „Pokračovat“.
  5. Budete dotázáni, jak chcete dostávat aktualizace o vašem účtu. Vyberte jednu z možností, které se objeví na obrazovce, a stiskněte ‚Pokračovat‘.
  6. Pro ověření identity obdržíte dvanáctimístný přístupový kód. Tento kód si uschovejte, protože pokud si to rozmyslíte, než Apple váš požadavek zpracuje, můžete kontaktovat podporu Apple a informovat ji o obnovení vašeho účtu. Nyní klikněte na ‚Pokračovat‘.
  7. Nakonec stiskněte tlačítko Odstranit účet Pak si vyberte odhlásit se.
Také číst  Různé způsoby napájení Raspberry Pi

iOS |  Váš účet Apple 2 |  1gafh5QPGC7NcBSHf5dLIfg DzTechs

Trvalé smazání vašeho účtu Apple může společnosti Apple trvat až týden. Během této doby zůstane váš účet aktivní. Aplikace Apple, které používají vaše data iCloud, však nemusí fungovat správně. Ujistěte se tedy, že jste se odhlásili ze všech svých zařízení Apple.

Jak deaktivovat svůj Apple účet

Pokud chcete na krátkou dobu přestat používat služby Apple a nelíbí se vám úplná deaktivace účtu, můžete svůj účet dočasně deaktivovat. I když vaše data zůstanou nedotčená, je stále dobré zálohovat data lokálně.

Během období pauzy nebudete mít přístup ke svým datům na iCloudu ani nebudete moci používat služby Apple. Pokud platíte za předplatné prostřednictvím App Store, vezměte prosím na vědomí, že nebudou obnovena, dokud bude váš účet deaktivován.

Chcete-li spravovat svá aktivní předplatná na iPhonu nebo iPadu, přejděte na الإعدادات -> [اسمك] -> الاشتراكات. Na počítači Mac přejděte na adresu إعدادات النظام -> [اسمك] -> الوسائط والمُشتريات A proklikejte se správa Kromě předplatného.

Také číst  Jak vylepšit svůj portrét AI s Luminar Neo

Po dokončení je proces deaktivace vašeho účtu Apple téměř stejný jako jeho trvalé smazání. Chcete-li zahájit proces, stiskněte tlačítko Žádost o deaktivaci účtu V části Dočasně deaktivujte svůj účet. Vyberte důvod deaktivace účtu a klepněte na Pokračovat.

Postupujte podle pokynů na obrazovce, jak je popsáno v části výše, a nakonec stiskněte tlačítko Deaktivujte účet Na dotaz.

iOS |  Váš účet Apple 3 |  1jqv OehVBi V B9cEGxyYA DzTechs

Kdykoli budete chtít znovu aktivovat svůj Apple účet, vše, co musíte udělat, je kontaktovat podporu Apple a poskytnout jim váš přístupový kód.

Ať už přecházíte z iOS na Android nebo si vytváříte nový Apple účet, smazání aktuálního účtu může být dobrou volbou. Pokud se však domníváte, že k němu budete v budoucnu potřebovat znovu přistupovat, doporučujeme deaktivovat svůj účet a uložit svůj přístupový token na bezpečném místě. Nyní se můžete podívat na vysvětlení Apple iCloud+: vše, co potřebujete vědět o službě cloudového předplatného.